Dineren bij St. ludwig
Met een volle bus togen we vrijdag 13 december richting Vlodrop-Station. Daar lag, omgeven door de prachtige natuur van Nationaal Park Meinweg, ons restaurant: St. Ludwig. Zo tegen zessen arriveerden we. Even later zagen we de andere plusbus eveneens vol mensen die hier wilden gaan eten.
Binnen was er een langgerekte tafel voor onze groep van in totaal 18 personen gereserveerd. Mooie sfeer binnen waar de tijd minstens 50 jaar heeft stilgestaan. De soep kreeg iedereen er gratis bij en werd geserveerd in grote soepterrines waar je je eigen portie uit mocht halen met een grote soeplepel. Daarna voor sommigen een voorgerecht en voor iedereen een hoofdgerecht met aparte schalen voor frites en diverse groenten. Heel compleet, heel lekker en heel royaal allemaal. Je kon zelfs wild eten en dat werd dan ook gedaan. Als toetje ijs, opgediend op diverse grote schalen. We mochten rustig bijbestellen en zo geschiedde! Ondertussen werd er gezellig geklets aan onze lange tafel.
Voldaan en ‘n beetje moe van al dat eten, gingen we weer de bussen in. Zo te horen was iedereen dik tevreden met dit culinaire uitstapje.
Voor Toos (begeleidster) en mij was dit weer een dankbare rit. Daar gaat het toch om.
Paul Caquelein, chauffeur